Google Marketing

Google Marketing Next 2017

Google kondigde op Google Marketing Next enkele nieuwe initiatieven en features aan voor onder andere Google Analytics en Google Adwords:

 

 

  • In-market doelgroeptargeting is nu ook beschikbaar voor Google Search, voorheen enkel voor het Display netwerk. Maak een keuze uit doelgroepen om klanten te vinden die onderzoek doen naar producten en actief overwegen services of producten te kopen die u aanbiedt.
  • Store Sales Measurement: Google zal adverteerders toelaten om transactionele data te importeren in Adwords om zo beter de winkelverkoop en -omzet te meten voor campagnes op Google zoeken en Google shopping.
  • Unique reach (Uniek bereik) is nu beschikbaar in Adwords (en weldra ook binnen DoubleClick). Statistieken voor uniek bereik meten het totale aantal mensen aan wie een advertentie is getoond. Deze statistieken gaan verder dan algemene cookiestatistieken om u te laten zien hoe vaak uw advertentie aan mensen is getoond op verschillende apparaten, met verschillende indelingen en in verschillende netwerken.
  • Google Attribution, nieuwe beta beschikbaar. Een gratis tool om de rol van diverse marketingstrategieën in het klantenaankoopgedrag te onderzoeken. Conversie-attributie is het toekennen van een conversiewaarde aan de verschillende acquisitie kanalen. De waarde immers niet enkel worden toegekend aan de laatste actie of klik. U connecteert uw accounts (Adwords, Analytics, Doubleclick, andere bronnen), importeert data en kiest uw attributiemodel. Daarna kunt u resultaten makkelijk exporteren naar Google Adwords om uw campagnes te optimaliseren. Er is ook een betalende versie voor complexe behoeften en grote bedrijven: Attribution 360.

Google attribution

Bron: Google

Heerser ondersteunt bedrijven op vlak van Google marketing (SEO en SEA).

Lees meer over onze marketingdiensten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *