Triangl swimwear

Merken en influencers: het Triangl succesverhaal

In 2012 kwamen Craig Ellis, voormalig Australisch football speler, en zijn verloofde Erin Deering op het idee om een nieuwe lijn met badmode (swimwear) op te starten. Ze verkochten hun weinige bezittingen en verhuisden naar Hongkong. Zonder groot marketingbudget lanceerden ze een bikinilijn: Triangl. Triangl staat voor kleurvolle bikini’s gemaakt in neopreen. Neopreen wordt vaak gebruikt bij wetsuits (zwempakken). Het droogt vlot en zit daarnaast comfortabel op het lichaam.

Triangl groeide snel uit tot één van de populairste merken ter wereld. Momenteel verkopen ze meer dan 45000 bikini’s per maand.

 

The Paloma Bikini Tonal Crochet + Neoprene 'Nero' Floral Bloom ???? @anna.pogribnyak

A photo posted by TRIANGL (@triangl) on

Instagram marketing

Een groot marketingbudget was er niet bij de opstart van Triangl, dus kozen ze ervoor om het merk naambekendheid te geven via Instagram. Craig en Erin kregen de creatieve inval om bikinisetjes op te sturen naar bekendheden. Op een dag was het prijs: Kim Kardashian’s halfzus Kendall Jenner verscheen op Instagram in een bikini van Triangl. De verkoop schoot pijlsnel de hoogte in. 

Ondertussen blijft het merk groeien door een gerichte strategie op Instagram, namelijk vrijblijvend bikinisetje opsturen naar Instagram influencers en bloggers. Triangl investeert dus hun marketingbudget in een gericht giftprogramma. Door een nauwgezette klantenservice via e-mail en chat zorgen ze bovendien voor een uitstekende klantenbeleving.

 

Voorbeeld uit een e-mail van Triangl naar influencers:

We found your Instagram account – we love your page!
We have this fun little gifting program at Triangl.
We would love to send you a bikini from our website. There are no strings attached at all!

If you have any questions re: sizing – ask me, alternatively, for real time sizing advise we strongly suggest that you jump into our LiveChat available 24/7!

 

Ook Belgische bloggers werden al gericht geselecteerd voor hun gifting programma:

 

 

 

Word jij de volgende Triangl Girl?

 

Een gifting-programma opzetten is 1 van de vele mogelijkheden om samen te werken met bloggers. Vanzelfsprekend zijn er veel andere samenwerkingsmogelijkheden zoals product reviews, giveaways, gerichte campagnes, enzovoort.

Lees meer over ons PR-aanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *